Welkom op de website van De Haarakker

DE HAARAKKER GAAT 18 JULI OPEN

Voor jam, sap, saus en wijn kunt u bellen met Henk 0654315972

 

U kunt langskomen voor koffie met taart, wafels, pannenkoekjes of  ijs natuurlijk allemaal met heerlijke bosbessensaus!

De Haarakker is een bosbessenkwekerij in Langeveen. Hier hebben wij verschillende stukken grond met daarop talloze bosbessenstruiken. Ook wel blauwe bes (vaccinium corymbosum) genoemd. Het gaat hierbij om zes verschillende bosbessenrassen, zodat verspreid over het oogstseizoen kan worden geplukt.

In 1989 zijn de eerste 4.000 bosbessenstruiken geplant. Inmiddels is de kwekerij uitgebreid tot circa 6 hectare (circa 18.000 struiken)

Deze bosbessen worden grotendeels verkocht op de veiling.

Van een klein gedeelte wordt wijn, sap, jam en saus gemaakt. Deze bosbesproducten zijn verkrijgbaar in onze boerderij. In de boerderij kunt u ook terecht voor een kopje koffie of thee met taart. En natuurlijk kunt u hier ook onze wijn proeven.

Wilt u zelf uw bosbessen plukken? Dat kan! U pakt een emmertje bij de ingang van het veld en gaat uw eigen bosbessen plukken. Als het emmertje vol is, rekent u af bij de kassa. Leuk idee voor een groepsactiviteit?

Belt u dan even voor een afspraak of stuur even een mailtje. Wij vinden het leuk dat u langs komt op onze website, maar komt u ook eens langs in Langeveen. Het is fantastisch om in de omgeving te fietsen of te wandelen. De Haarakker is dan ook opgenomen in verschillende fietsroute's van de ANWB! Kijk vooral nog even rond op de site. Via het menu aan de linkerkant kunt u overal een kijkje nemen.

WIJ ZIJN DAGELIJKS OPEN VAN 10.00 uur tot 17.00 uur

Familie Boers

Vermolenweg 55c
Langeveen
0546-433180
0654-315972

dehaarakker@hotmail.com